I tisdagskväll hade jag tedate och bjöd på denna uppskattade efterrätt till kaffe som en del av oss dricker efter teet. Många önskade receptet så därför lägger jag ut det här. Själv har jag fått tipset om den här av min granne som är lika glad i desserter som jag är.
Ingredienser
Pajdeg:
20 småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25 g smält smör eller margarin
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering
Chokladsås:
125 g mörk choklad
75 g smör
0.5 dl strösocker
0.5 dl sirap
1 nypa salt
0.5 dl vatten
Beskrivning
Kör kakor, kakao och smör i en matberedare.
Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ in i frysen.
Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff och några droppar pepparmyntsolja eller efter smak.
Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.
Krossa polkagrisarna i en mortel(Jag körde dem i matberedaren). Blanda ner i den större mängden kräm.
Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.
Ta resterande kräm och blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den vita i formen.
Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.
Ställ in pajen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.
Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad har smält.
Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.
Servera såsen varm eller kall till pajen.(Jag valde att ha den ljummen)
I frysen står en Philadelfiatårta med daim och väntar på att bli avsmakad. Det är så kul att greja i det nya köket trots att det inte är helt färdigt än.
Åhhh, den såg SMARRIG ut!!!!
SvaraRadera/Pia L