som Toffifee. 50 st
Ingredienser
1 dl socker
1 dl grädde
1 dl sirap
50 hasselnötter
100 g fast nougat Odense
25 g mörk choklad
Beskrivning
Koka upp grädde, socker och sirap och sänk sedan så det bara sjuder i ca 12 minuter eller tills kulprovet håller, ca. 122 grader.
Rör EJ under kokning!!
Under tiden: ställ upp ca 50 knäckformar och skär nougaten i 1 cm x1 cm ca. 0,3 cm tjocka bitar. 50 st.
När kolan är färdig; ta två teskedar och klicka i formarna så snabbt du kan.
Tryck i en nöt
Lägg sedan 1 bit nougat i varje form.
Ställ svalt medans chokladen smälter. Häll det i påse, gör ett litet hål och sätt en droppe på varje nougatbit.
Det är en fördel om man är två som hjälps åt när det är dax att portionera.
Mmmm, det lät gott, chokladråtta som man är.. :-)
SvaraRadera/fru L