söndag 1 augusti 2010

Välkommen Lille Vill

Vi hade turen att få besök i vår husvagn av Familjen L och Lille Vill på deras väg hem från Götet då vi campade i helgen. Nu har vi fått hälsa på och välkomna ännu en liten gosse till vår bekantskap och Bebben har fått ytterligare en kompis. Vi är så glada att allt har gått bra med Lille Vill och det var ett trevligt återseende med Familjen L och min lilla prinsessa som blivit Storasyster.

Lille Vill föddes den 10 juli i Karlstad. Dessvärre hade han fel på hjärtat vilket upptäcktes när han kom ut. En ”felkoppling ”på ådrorna mellan hjärta och lungor som gjorde att blodet inte syresattes. Tack och lov bor vi i ett land som har stora resurser och Lille Vill flögs med helikopter för att få bästa tänkbara vård till ett sjukhus i Göteborg. Herr och Fru L kom efter och har tillsammans med Storasyster kunna bo gemensamt i närheten på ett Ronald McDonald hus. På så vis har Familjen L kunnat vara nära sin Lille Vill under tiden han behandlats, opererats och återhämtat sig. Ronald McDonald husen byggs, bland annat, med hjälp av pengar som samlas in i sparbössor vid kassorna på Mc Donalds. Fortsättningsvis när jag besöker denna hamburgerkedja (vilket visserligen inte sker så ofta) kommer jag att lägga i en slant i bössan för nu vet man verkligen att det går ett bra ändamål.


"Vår viktigaste uppgift är att samla in pengar för att bygga fler Ronald McDonald Hus. När ett barn blir svårt sjukt och behöver specialistvård långt hemifrån erbjuder vi familjen ett hemlikt boende med tryggheten i att vara nära sjukhuset. Det är en stor hjälp när hela deras tillvaro har vänts upp och ned."(http://www.ronaldmcdonaldhus.se/)

1 kommentar:

  1. Det var fint skrivet Fru M! Det var precis så, tur att vår historia fick ett lyckligt slut!
    /Fru L med familj

    SvaraRadera