lördag 11 december 2010

Godaste julgodiset

som Toffifee. 50 st

Ingredienser
1 dl socker
1 dl grädde
1 dl sirap

50 hasselnötter
100 g fast nougat Odense
25 g mörk choklad


Beskrivning
Koka upp grädde, socker och sirap och sänk sedan så det bara sjuder i ca 12 minuter eller tills kulprovet håller, ca. 122 grader.
Rör EJ under kokning!!

Under tiden: ställ upp ca 50 knäckformar och skär nougaten i 1 cm x1 cm ca. 0,3 cm tjocka bitar. 50 st.

När kolan är färdig; ta två teskedar och klicka i formarna så snabbt du kan.
Tryck i en nöt
Lägg sedan 1 bit nougat i varje form.

Ställ svalt medans chokladen smälter. Häll det i påse, gör ett litet hål och sätt en droppe på varje nougatbit.

Det är en fördel om man är två som hjälps åt när det är dax att portionera.

1 kommentar:

  1. Mmmm, det lät gott, chokladråtta som man är.. :-)
    /fru L

    SvaraRadera